40-jarig Jubileumfeest


Zaterdag 11 februari 2023 vierde onze bridgeclub het 40-jarige bestaan. Dat deden we met een gezellig samenzijn bij restaurant “De Rozenstruik”. Vrijwel alle 65 leden van onze club waren daarbij aanwezig, om te genieten van een heerlijk diner dat ons werd voorgezet. Ook een unieke gelegenheid om eens op een andere manier met elkaar te spreken en verhalen uit te wisselen.

Na een kort welkom door de voorzitter, gaf Gert Kolkman een overzicht van de geschiedenis van de bridgeclub sinds de oprichting in 1983. Vele wetenswaardigheidjes kwamen voorbij. Een samenvatting van de toespraak is te vinden via deze link: Verslag viering 40-jarig Jubileum.

Gert memoreerde onder andere dat drie van de leden van onze club al lid zijn sinds de oprichting en ook het grootste deel van hun lidmaatschap actief betrokken waren. Anny Reinders is even penningmeester geweest, maar nadat zij de taak van wedstrijdleider op zich nam, droeg zij deze taak over aan Hermien Kuipers. Anny wist zich altijd gesteund door haar zuster Mieke, die dus ook al sinds de oprichting lid was.

Leidy Arkes was ook vanaf de oprichting lid. Zij droeg een zeer amusant gedicht voor, dat op humoristische manier een verslag gaf van een toeschouwer die bij vier bridge tafels voor haar volkomen vreemde termen voorbij hoorde komen. Snijden in harten, al het moois dat je hebt op tafel leggen, derde man doet wat ie kan… Voor leken nemen wij heel wat vreemde woorden in de mond….

Na het verhaal van Gert Kolkman werden de drie leden die dus ook hun 40-jarig lidmaatschap mochten vieren in het zonnetje gezet. Anny, Mieke en Leidy ontvingen namens de bridgeclub een roos en een cadeaubon.

Hier werd het tijd voor de inwendige mens. Een heerlijk zalmgerecht vooraf, parelhoen als hoofdgerecht en een nagerecht waarin chocolade de hoofdtoon sloeg.

We kijken met veel plezier terug aan een heel gezellige avond en er zal nog lang over nagepraat worden!
40-jarig Jubileumfeest