De Bridgeclub ontwaakt

Vergadering 29 juli 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk “mogen” we weer wat meer. Na bijna 1,5 jaar troffen onze leden elkaar weer voor het eerst in De Gasterij. Onder het genot van een drankje en wat lekkers werd er uitgebreid bijgepraat.

Vergadering 29 juli 2021Omdat er ook nog wat veranderingen op stapel staan, werd het gecombineerd met een extra ledenvergadering. Hier werden de nieuwe statuten van de vereniging in stemming gebracht. Die moeten onze vereniging veranderen in een volwaardig rechtspersoon dat ook bekend is bij de Kamer van Koophandel en zo meer rechtszekerheid bieden.

Ook hebben we gesproken over de nieuwe locatie waar we wekelijks gaan bridgen. Na vele jaren met veel plezier bij hotel Van der Maas te hebben gespeeld, hebben we helaas moeten uitzien naar een andere speel locatie en dat is na het raadplegen van de leden Ons Gebouw aan de Ganzenmarkt geworden. Helaas is het niet mogelijk gebleken om daar op onze vaste speelavond te bridgen en moesten we uitwijken naar de maandagavond. Vanaf maandagavond 6 september gaan we dus wekelijks bridgen, nog steeds om 19:30 uur. We volgen daarbij de richtlijnen van de NBB voor wat betreft de corona maatregelen. De eerste maand zullen we alleen maar “recreatief” gaan bridgen, met de competitie beginnen we dan in oktober. Onze jaarvergadering is vastgesteld op maandavond 27 september om 19:00 uur.

De verplaatsing van de dinsdag naar de maandag is helaas voor een tiental leden aanleiding om het lidmaatschap te beƫindigen, omdat er voor hen geen mogelijkheid is om op de maandagavond te bridgen. Dat geeft de club dan wel weer de mogelijkheid om de ledenstop tijdelijk op te heffen. Nieuwe leden zijn dus weer welkom!

Na afloop van de vergadering waren er twee rondleidingen gepland. De rondleiding in het openluchtmuseum ging uiteindelijk niet door wegens gebrek aan belangstelling. Wel hebben we een leuke en boeiende rondleiding gehad door de brouwerij van Othmar Bier.

Brouwerij OthmarNa een uitgebreide inleiding in het stoommuseum, waarin uitgelegd werd op welke manier het bier wordt gekookt uit water, graan, hop en gist, volgde de rondleiding. Het bier wordt eerst gekookt in de ketels die midden in het restaurant van De Gasterij staat. Het bier wordt dan ondergronds overgepompt naar de ketels in de brouwerij zelf, waar het een maand blijft staan om te rijpen en uiteindelijk uit te vullen in de flesjes en fusten.

Brouwerij OthmarBrouwerij Othmar

Het was een geslaagde bijeenkomst en we kijken er allemaal naar uit om weer te kunnen bridgen!

De Bridgeclub ontwaakt