Bridgecursus Ootmarsum

Bridgecursus Ootmarsum

Bridgecursus Ootmarsum

De Bridgeclub Ootmarsum organiseert in samenwerking met de bridgeclub Tubbergen een Bridgecursus voor beginners.

Waarschijnlijk heb je wel eens van vrienden, kennissen gehoord dat ze bridgen. Misschien heb je zelf wel eens overwogen te gaan bridgen. Maar wat is dat nu precies “bridgen”?

Bridge is een spannend, boeiend en uitdagend kaartspel dat je samen met een partner speelt en met een ander paar als tegenstanders, altijd met z’n vieren dus.

Bridge wordt vaak gespeeld op een club, maar het kan ook thuis met vrienden.  Ook op vakantie wordt vaak gebridged. Bridge is populair over de gehele wereld en de spelregels zijn overal hetzelfde.

Bridge is een denksport net als schaken en dammen en wordt ook als sport in competitieverband gespeeld. Er zijn talloze redenen waarom bridge een fantastische vrijetijdsbesteding is. Het is gezellig en houdt je mentaal fit en is niet duur.
Bridge is een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het overal met en tegen iedereen spelen.  De spelregels zijn niet plaatselijk of landelijk maar internationaal zodat je over de gehele wereld kunt spelen.

Bridge is niet moeilijk, als het maar goed uitgelegd wordt, zodat je vanaf het begin probeert de basisregels onder de knie te krijgen. De spelregels zijn simpel en gemakkelijk te leren.  Het spel heeft eindeloos veel mogelijkheden. Vanaf de eerste les zit je elk met 13 kaarten in je hand en leer je spelenderwijs de basisprincipes.

Bridge is “verslavend” leuk! Dus grijp je kans en schrijf je in. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding!

Cursusgegevens beginnerscursus bridge:

Voor wie:          Voor Iedereen die de basisbeginselen van bridge wil leren.
Plaats:               Restaurant De Bistro Grotestraat 30 Ootmarsum (voorheen Ossenvoort)
Start:                 Woensdag 5 oktober 2022
Tijdstip:            19.00 uur – 21.30 uur
Aantal lessen:  17 op opeenvolgende woensdagavonden
Cursusprijs:      €90,- met in begrip van een cursusboek en elke avond het eerste kopje koffie.

Bridgeclubs

Zowel in Ootmarsum als Tubbergen wordt er in clubverband gespeeld. Iedereen die het mooie bridgespel machtig is, kan zich bij één van de clubs aanmelden als lid en dan meespelen in clubverband. Er wordt gespeeld in verschillende “lijnen”, waarbij je zoveel mogelijk speelt tegen tegenstanders van vergelijkbare sterkte. In Ootmarsum wordt gespeeld op de maandagavond in “Ons Gebouw” en in Tubbergen in “’t Oale Roadhoes” op de woensdagmiddag.

Zowel voor het opgeven voor de cursus als nadere informatie over de club en de cursus kunt u terecht bij:

De cursus voor dit jaar is inmiddels volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

U kunt zich inschrijven voor de cursus door een email te sturen naar herman@steig.nl of naar het secretariaat van de Bridgeclub Tubbergen irene@stuyver.net onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Meer gegevens over de beide bridgeclubs te vinden op de websites: www.bcootmarsum.nl en www.bctubbergen.nl

Bridgecursus Ootmarsum