Siepelaas Tuindrive 2018

Siepelaas Tuindrive 2018: De winnaarsOp 11 augustus heeft de eerste Tuindrive van de Bridgeclub Ootmarsum plaatsgevonden. Het was lang spannend of het weer goed zou zijn (lees koud genoeg) want de afgelopen weken is de temperatuur overdag vaker boven de 30°C geweest dan daaronder en dan is het zelfs in de tuinen niet fijn vertoeven. Het was dan ook een verademing dat die dag het kwik bleef steken op een uitmuntende waarde van 22°.

Deze zaterdag waren vijf Ootmarsumse tuinen het strijdtoneel van een bridgewedstrijd tussen tien 4-tallen. Het gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door de gastvrouwen en -heren in de tuinen, stond natuurlijk voorop! Maar uiteraard is het winnen van de felbegeerde Siepelaas trofee ook een belangrijke reden om mee te doen….

De deelnemende teams kwamen voor een groot deel uit Ootmarsum zelf, maar ook uit Tubbergen. In elk van de 5 tuinen worden 4 spelletjes gespeeld, waarna het resultaat van beide teams wordt vergeleken en een score wordt berekend. Vervolgens wordt, meestal op de fiets, vertrokken naar de volgende tuin, waar ook weer 4 spelletjes worden gespeeld.

Een belangrijk onderdeel van de Tuindrive is de lunch tussen de middag, geheel verzorgd door de bewoners van de tuinen. Elke tuin geeft hier een eigen invulling aan: soep, broodjes, salades….

Na afloop werden de scores behaald in de 5 tuinen per team opgeteld en waren er winnaars. Voor het winnende viertal was er de SiepelAas-trofee, een kunstwerkje vervaardigd door Jan Bossink.

Winnaars tuindrive 2018

De winnaars van dit toernooi waren Riet Vos, Jos Adema, Ria Luft en Riki Lansink. Uiteraard hoort daarbij ook een flesje, die ook beschikbaar waren voor de tweede plaats.

Naar goede Ootmarsumse traditie is er ook een poedelprijs voor het team dat het slechtst heeft gescoord. Dat was dit keer voor het team dat bestond uit Gerrit en Annie Olde Hartman, Ria Verschuijten en Marijke Kleinsman. Zij ontvingen een tot kunstwerkje verheven ui, dat hopelijk nog lang voor treurige tranen zal zorgen bij de verliezers.

Volgend jaar zal de Bridgeclub Tubbergen de Tuindrive organiseren. Uiteraard zullen dan de Ootmarsumers dan weer hun beste beentje voorzetten om daar met de prijzen te gaan strijken!

Al met al een zeer geslaagd toernooi en iedereen kijkt nu alweer uit naar het tegenbezoek volgens jaar aan de Tubbergse tuinen!

Het eerstvolgende toernooi dat door de Bridgeclub Ootmarsum georganiseerd wordt, is het Siepelaas toernooi, dat op 27 oktober weer georganiseerd wordt in de Gasterij Oatmössche.

Siepelaas Tuindrive 2018