Siepelaas toernooi 2018

SiepelAas toernooi 2018
Afgelopen zaterdag organiseerde onze bridgeclub voor de tweede keer het SiepelAas toernooi. Dit keer waren ook spelers bij de bridgeclub Tubbergen onze gasten. In totaal speelden we in twee lijnen, in totaal 24 paren.

BuffetNet als vorig jaar was de Gasterij Oatmuske de plaats waar alles zich afspeelde. We werden ontvangen met koffie en bier-cake (hoe kan het ook anders bij een bierbrouwerij….).

Het toernooi was ook de vuurdoop voor onze wedstrijdcommissie (Alice, Ridy en Marga) onder leiding van onze wedstrijdleider Anny. Ondanks het kleine oponthoud die het vervoer van de tafelkleedjes heeft opgelopen, is de organisatie van de wedstrijd uitstekend verlopen!

Om iedereen een gelijke kans op de hoofdprijs (de Siepelaas trofee!) te geven, speelden beide lijnen dezelfde spellen. Dat vereiste een gedegen voorbereiding van de wedstrijdcommissie, door het dupliceren van de spellen. Velen dachten dat de spellen stiekem “gestoken” waren, maar ons is bezworen dat Leo en Alice het “naturel” hebben gedaan!

BuffetTussen de middag werd ons een heerlijke lunch voorgezet. Siepelsoep hoort daar in Ootmarsum natuurlijk bij! LunchEen rijke tafel met diverse soorten brood/broodjes en beleg hebben ons heerlijk gesmaakt!

Siepelaas trofeeNa afloop werd de balans opgemaakt en werden de prijzen uitgereikt. Op de laatste tafel kruisten (naar later bleek) de beide winnende paren de degens. Omdat op die tafel Truus en Trees als sterksten uit de bus kwamen, was de trofee voor de winnaar van het toernooi voor hen, en het ex-aequo paar Lizette en Herman visten net achter het net. Josephine en Jan eindigden nipt daarachter.

Ook was er een troostprijs voor het paar dat als laatste eindigde: een zak met Siepels….

We kunnen weer terugkijken op een gezellige dag en kijken nu alweer uit naar het volgende toernooi!

 

Siepelaas toernooi 2018